top of page
Tekengebied 2.png
logo.png

Waar gaat de conferentie over?

Deze conferentie is een van duizenden die in elk land plaatsvinden, om met elkaar ervaringen uit te wisselen over het bouwen van lokale gemeenschappen die worden gekenmerkt door eenheid in verscheidenheid, en die gericht zijn op geestelijke en materiële vooruitgang van het individu en de samenleving. De conferenties zijn een initiatief van de Bahá’í-gemeenschap, die nu meer dan honderd jaar wereldwijd aan het leren is over het bouwen van gemeenschappen op basis van geestelijke principes.

Wat gaan we in Leiden en Amsterdam doen?

Deze driedaagse conferentie zal plaatsvinden in Leiden-Slaaghwijk (26 mei) en Amsterdam-Bijlmer (27 en 28 mei). Vanuit Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland komen kinderen, jeugd, jongeren en volwassenen bij elkaar om door middel van gesprek en creativiteit van elkaar te leren over het bouwen van bruisende gemeenschappen. De conferentie staat open voor iedereen die hier aan mee wil werken. Kinderen en jeugd volgen deels aparte programma’s.

4.jpeg

Thema's

Een visie van eenheid van de mensheid

Bahá’u’lláh beschreef de wereld als één land waarvan alle mensen de burgers zijn, en de mens als een mijn, rijk aan edelstenen van onschatbare waarde.

Het bouwen van levendige gemeenschappen

Jong en oud, aanbidding en dienstbaarheid, wederzijdse steun en waardering

Reflecteren op ervaring

Reflecteren op onze ervaring en die van voorgaande generaties bij het bouwen van levendige gemeenschappen.

Eenheid in diversiteit

Het is niet gemakkelijk om raciale ongelijkheid los te tornen uit het weefsel van de samenleving. Het vereist een verenigde en blijvende inspanning van iedereen; het opstaan tegen raciale ongelijkheid moet gezamenlijk gebeuren. Hoe bouwen we gemeenschappen met mensen met een verschillende achtergrond of kleur?

De rol van educatie

Het opbouwen van capaciteit om bij te dragen aan geestelijke en sociale vooruitgang van onze gemeenschappen.

Bijdragen aan sociale transformatie

In woord en daad bijdragen aan het versterken van eenheid van visie, eenheid van gedachten en eenheid van handelen voor de verbetering van de wereld.

Programmatijden

Donderdag 26 mei 9.30 - 21:00 uur, Leiden

Vrijdag 27 mei 9.30 - 21:00 uur, Amsterdam

Zaterdag 28 mei 9.30 - 21:00 uur, Amsterdam

Leiden

Op Eigen Wieken, Valkenpad 5, Leiden

Amsterdam

NoLimit, Geldershoofd 80, Amsterdam

Maaltijden en catering

Voor lunch en diner wordt gezorgd en er is koffie, thee of limonade. Als je iets lekkers wilt meenemen voor bij de koffie of thee kun je dat aangeven op het registratieformulier.

Kinder- en jeugdprogramma

Tijdens de conferentie zijn er programma's voor kinderen en jeugd. Ouders of verzorgers zijn te allen tijde verantwoordelijk voor hun kinderen, behalve wanneer ze zijn aangemeld bij hun respectievelijke programma's.

Accommodatie

Er is voor deze conferentie niet in overnachtingsplekken voorzien.

COVID 19 Informatie

Als je klachten hebt zoals hoesten, zere keel of koorts verzoeken we je vriendelijk thuis te blijven.

Wil je graag deelnemen?Click dan op de button “Aanmelden”. Voor meer informatie:

bottom of page